In 2006, VB Leasing a incheiat contracte de 186 milioane de euro

Volksbank Leasing Romania a continuat si in 2006 cresterea rapida inregistrata inca de la intrarea pe piata, in septembrie 2000. Anul trecut compania a incheiat contracte in valoare neta de peste 186 milioane de euro, marcand astfel o crestere de peste 68% fata de anul precedent.

Volumul afacerilor depasise deja granita celor 100 de milioane de euro in 2005, cand compania incheiase contracte in valoare de peste 110 milioane de euro, fata de 50 de milioane de euro in 2004.

Semn al maturizarii economiei romanesti pe ansamblu, ponderea finantarilor achizitiilor de autoturisme – inca principala categorie de obiecte finantate prin leasing in Romania – este in scadere. Cea mai importanta schimbare structurala a vanzarilor fata de anii precedenti a fost cresterea relativa a volumului “mijloacelor de productie” (camioane, remorci, echipamente) in detrimentul autoturismelor.

Astfel, anul trecut 60% din vanzarile companiei au provenit astfel din finantarea achizitiilor de autoturisme si autoutilitare, 33% au fost destinate achizitiilor de camioane, remorci si echipamente de constructii, celelalte sapte procente fiind generate de finantarea achizitiilor de diverse alte utilaje si echipamente, in particular pentru prelucrarea lemnului si a maselor plastice. Valorile corespunzatoare anului 2005 fusesera 63%, 30% si 7%.

Sursa: Bank News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.