Bancile europene au trimis la BNR notificari pentru servicii directe

K&H Bank, a doua banca din Ungaria si una dintre cele mari investitii ale grupului belgian KBC in Europa Centrala, a notificat la Banca Nationala intentia de a oferi servicii in mod direct in Romania, in virtutea pasaportului unic european pentru servicii financiare. KBC a transmis si o notificare in nume propriu.

Pana in prezent, 30 de institutii de credit din Uniunea Europeana (unele apartinand aceluiasi grup financiar) au parcurs procedura care le permite sa opereze direct pe piata romaneasca fara a deschide sucursale, multe dintre ele fiind specializate in servicii de investment banking si private banking.

Pe lista bancilor europene interesate de piata romaneasca au intrat recent si germanii de la LRP Landesbank Rheinland-Pfalz, institutie financiara cu capital public controlata de landul Baden-Wuerttemberg prin intermediul bancii Landesbank Baden-Wurttemberg (LBBW).

De asemenea, Danske Bank, cea mai mare banca daneza, a facut doua notificari: una in nume propriu si alta prin Danske Bank International, filiala sa din Luxemburg specializata in servicii de private banking, investitii internationale si administrare de active.

In acelasi timp, mari banci de investitii precum JP Morgan, Lehman Brothers, Citigroup, Bear Sterns sau State Street au primit si de la CNVM atestate conform carora isi pot oferi serviciile direct pe piata de capital locala – brokeraj, administrare de active, consultanta.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.