Program de conferinte “EUSol – Solutii europene pentru afaceri” debuteaza la Oradea si Cluj pe 4 si 5 aprilie

Noul program de evenimente, denumit Solutii europene pentru afaceri, EUSol, lansat de agentia de publicitate
BTL Design, incepe prin etapa Oradea-Cluj, pe 4 si 5 aprilie. Acest program va ajuta in drumul spre Europa companiile din 8 judete in acest an.

EUSol se adreseaza companiilor active care sunt interesate de dezvoltarea si consolidarea cotei de piata si a activitatii lor. Nevoile oricarei companii au crescut dupa integrare, generate intre altele de impunerea unor standarde si reglementari obligatorii in domeniul calitatii, mediului, concurentei etc. Managerii incearca sa gaseasca solutii la aceste nevoi speciale. Acest aspect a fost detectat de multe companii furnizoare de servicii si produse care au lansat noi linii de business special pentru a le acoperi.
Aceste companii vor participa in cadrul evenimentului pentru a promova produsele si pentru a intelege din aceasta intalnire directa nevoile si asteptarile reale ale pietei.

In acelasi timp, odata cu deschiderea granitelor, companiile trebuie sa faca fata unor noi jucatori pe piata, obisnuiti cu regulile jocului in Uniunea Europeana, care si-au modelat activitatea in functie de ele. Pentru a rezista concurentei cu acesti noi jucatori, si mai mult, pentru a putea penetra alte piete traditionale europene, este obligatorie adoptarea unor solutii care pot facilita aceste lucruri.

Programul de evenimente EUSol, de solutii europene, va avea in vedere nevoi care au ca scop adaptarea la noul mediu de afaceri european.

Conferintele de la Oradea si Cluj sunt organizate in parteneriat cu organizatii locale: la Oradea partenerii evenimentului sunt Federatia Patronilor Bihor iar la Cluj – Centrul Pentru Dezvoltare Manageriala si Confederatia Asociatiilor de Afaceri Transilvania.

Pe 4 aprilie, la Oradea, la Sala Belvedere de la Hotel Continental, au fost invitati sa sustina cuvantul de deschidere Ilie Bolojan, prefectul Judetului Bihor, Alexandru Kiss, presedintele Consiliului Judetean Bihor, Petru Filip, primarul municipiului Oradea, Ioan Lucian, presedintele Federatiei Patronilor Bihor, Lelica Crisan, director la OTIMMC Timisoara si un invitat de la Ministerul Integrarii, precum si unul de la Ministerul Finantelor Publice.

Pe 5 aprilie, la Cluj, la hotelul Opera Plaza, sunt invitati la cuvantul de deschidere Alin Tişe, prefectul Judetului Cluj, Marius Nicoară, presedintele Consiliului Judetului Cluj, Emil Boc, primarul Municipiului Cluj, Iuliana Topoleanu, expert la Ministerul Integrarii Europene, Florin Petean, directorul Centrului De Dezvoltare Manageriala, Mircea Mihestean, directorul OTIMMC Cluj si Octavian Dan, directorul general al Confederatiei Asociatilor de Afaceri “Transilvania”.

Prima plenara va aborda “Solutii IT&C pentru atingerea standardelor europene. Solutii de scadere a costurilor”. Temele sunt: solutii de date, aplicatii informatice pentru afaceri: ERP, CRM, solutii de document management, solutii de infrastructura pentru afaceri, solutii comunicatii mobile si fixe, solutii informatice de resurse umane si contabilitate.

La Oradea, ca si la Cluj, Calin Geru, B2B Marketing Manager la UPC Romania, va vorbi despre “Solutii de Internet, Date si Telefonie pentru companii”. De asemenea, solutii vor fi prezentate de catre CG-GC si S&T.

A doua plenara, “Solutii de finantare – Oferte de finantare bancara. Finantari europene. Fonduri structurale si de coeziune. Solutii de asigurari”, va fi moderata de Cristina Manescu, director executiv la Centrul pentru Educatie Economica si Dezvoltare din Romania, si va avea ca teme: finantari bancare destinate investitiilor, surse de finantare europene, finantari bancare in cadrul proiectelor pentru fonduri structurale, intocmirea proiectelor destinate fondurilor structurale, metodologia de achizitie in cadrul proiectelor structurale, servicii financiare si de consultanta ce pot insotii finantarile europene.

La plenara va vorbi un reprezentant BRD. Iuliana Topoleanu, expert la Ministerul Integrarii va prezenta “Programul Operational 2007-2013”. Un reprezentant al companiei Progesa din Italia va prezenta “Studii de caz in accesarea fondurilor europene”. De la Centrul pentru Educatie Economica si Dezvoltare din Romania, ni se va vorbi despre “Metodologia de achizitie in cadrul proiectelor structurale”.

La Oradea, Florin Nedelcu si Florina Zegrean, reprezentanti OTIMMC Timis vor detalia “Surse de finantare adresate companiilor in perioada 2007-2013”. Livia Banu, director la Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Oradea va explica “Fonduri Phare CBC la dispozitia firmelor bihorene”, iar Cristina Manescu, “Programe si finantari europene destinate companiilor”.

Pe 5 aprilie, la Cluj, in cadrul aceleiasi plenare, vor mai vorbi Mircea Mihestean, director OTIMMC Cluj, despre “Surse de finantare adresate companiilor in perioada 2007-2013”, iar Horatiu Fufezan de la Centrul de Dezvoltare Manageriala, pe tema “Sustinerea dezvoltarii companiilor prin resurse umane.”

Programul EUSol va parcurge in acest an opt judete din Romania: Bihor, Cluj, Bacau, Galati, Maramures, Bistrita, Timis si Arad.

Partenerii media ai acestui eveniment sunt: Finantare.ro, revista Bilant, Jurnalul Bihorean, Bihari Naplo, Adevarul de Cluj, Szabadsag, radio MixFM, Radio Impuls, Bihon.ro, SmartFinancial.ro si SmartBank.ro.

Programul “EUSol – Solutii europene pentru afaceri” reprezinta o a doua serie de conferinte la nivel national marca BTL Design, in paralel cu un program national de conferinte pentru IMM-uri, initiat de BTL Design in 2006, care a parcurs 10 judete ale Romaniei in decursul anului 2006, si prevede 12 etape in acest an.

Urmatoarele conferinte “Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor” vor avea loc pe 25 si 26 aprilie 2007 la Targu Mures si Brasov. In patru ani, agentia de publicitate BTL Design va parcurge toate judetele Romaniei cu acest program in care IMM-urile pot afla tot ceea ce le poate servi pentru a-si dezvolta afacerea si a face cu succes fata integrarii.

Din 2003 BTL Design este specializat in promovarea B2B si este unul dintre mari organizatori de evenimente de afaceri din tara.

Pentru mai multe informatii:

Otilia Petcu, Director Evenimente BTL Design

Telefon: 021 252 58 82

E-mail: [email protected]

BTL Design.

Sursa: BTL Design

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.