CREST deruleaza proiectul “Durabilitate prin parteneriate fara frontiere”

Centrul de Resurse CREST deruleaza proiectul “Durabilitate prin parteneriate fara frontiere” finantat de Uniunea Europeana prin programul PHARE CBC RO-UA 2004 si de Guvernul Romaniei incepand cu data de 1 decembrie, 2006.

In cadrul proiectului, CREST organizeaza in perioada 28.05 – 01.06.2007 un curs de instruire gratuit pentru 20 de reprezentanti ai unor organizatii neguvernamentale din judetele tinta din Romania (Satu-Mare, Maramures, Suceava, Botosani), in urmatoarele domenii:

– dezvoltare comunitara (importanta participarii comunitatii, dezvoltarea economico-sociala, rolul vietii culturale, evaluarea resurselor, obtinerea resurselor financiare si materiale);

– programele de finantare a Uniunii Europene in domeniul cooperarii transfrontaliere;

– elaborarea propunerilor de finantare pentru Uniunea Europeana;

– implementarea si managementul proiectelor finantate de UE;

– managementul parteneriatelor;

– rolul implementarii acquis-ului comunitar.

Participantii la curs vor avea ocazia sa participe si la o vizita de lucru la organizatii neguvernamentale active in zona de granita a Ucrainei. Scopul schimbului de experienta este cunoasterea reciproca si initierea unor parteneriate durabile.

Pe langa cele doua activitati amintite, in cadrul proiectului vor mai fi organizate mese rotunde, respectiv un workshop, unde parteneriatele initiate se vor concretiza in proiecte comune concrete.

Scopul proiectului este dezvoltarea comunitatilor rurale situate de-a lungul granitei romano-ucrainiene, prin asigurarea accesului la informatii si consultanta a reprezentantilor ONG-urilor si institutiilor publice pentru realizarea si implementarea unor planuri de dezvoltare durabila. Proiectul este implementat in parteneriat cu Asociatia Oraselor din Ucraina – Ramura Regiunii Transcarpatice.

Pentru mai multe informatii:

CSENGERI Zsolt – asistent de proiect

Telefon: 0261 / 714 580, 706 736,
714 580

Fax: 0261 714580

E-mail: [email protected].

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.