Remes s-a incurcat in legislatia UE

Ministrul Agriculturii Decebal Traian Remes a anuntat ca a amanat decizia de declarare a unor zone afectate de seceta ca fiind calamitate, deoarece o astfel de hotarare ar avea ca efect intreruperea subventiilor din fonduri UE.

Remes a argumentat ca, in cazul in care anumite zone vor fi declarate calamitate, proprietarii suprafetelor de teren agricol nu vor mai avea dreptul sa primeasca subventia din fonduri UE, de circa 50 de euro pe hectar, intrucat incadrarea terenului nu va mai corespunde cu declaratia fermierului din cererea de plata.

“In ideea in care s-ar ajunge la a declara o zona sau alta calamitate, dreptul de plata directa pe suprafata dispare automat pentru ca nu mai am starea de lucru declarata”, a spus Remes.

Ministrul a fost contrazis chiar de seful Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA), Nicolae Sterghiu. Potrivit acestuia, fermierii vor primi subventia din fonduri UE chiar daca detin suprafete in zone declarate calamitate, intrucat plata nu este stabilita in functie de productia realizata.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.