UniCredit achizitioneaza Capitalia

Grupul financiar italian Unicredit si Capitalia se afla in discutii avansate legate de o posibila tranzactie de preluare intre cele doua institutii bancare.

Cumpararea Capitalia de catre Unicredit ar duce la formarea celui de-al doilea mare grup financiar din Europa, cu o capitalizare de piata de 100 miliarde de euro. Pana de curand, reprezentantii Unicredit afirmau ca nu se grabesc sa mai faca vreo achizitie dupa ce au cumparat, in 2005, banca germana HVB. Desi Unicredit nu a facut niciun comentariu pe marginea posibilei tranzactii, surse din interior, citate de “Financial Times”, au afirmat ca majoritatea detaliilor intelegerii au fost deja puse la punct.

Cu toate acestea inca nu a fost stabilit pretul de vanzare al Capitalia, dar este estimat ca suma propusa va ajunge la 22 miliarde de dolari. Cele doua banci se bucura si de suportul politic in contextul in care o intelegere intre cele doua grupuri bancare va intari pozitia a doua institutii financiare italiene pe piata europeana. Cea de-a doua este Intesa Sanpaolo.

Finalizarea unei tranzactii intre cele doua institutii financiare va pune capat si luptei dintre presedintele Capitalia, Cesare Geronzi, si CEO-ul bancii, Matteo Arpe.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.