Contracte de finantare pentru realizarea proiectelor cuprinse in Planul Sectorial in domeniul cercetarii- dezvoltarii

Ministerul Economiei si Finantelor anunta declansarea procedurilor de atribuire in sistem competitional a contractelor de finantare pentru realizarea proiectelor cuprinse in Planul Sectorial in domeniul cercetarii- dezvoltarii din industrie 2007.

Termenul limita de transmitere a expresiilor de interes pentru participarea la competitie este 14.06.2007, orele 16, la sediul ministerului- domeniul economic (registratura ministerului) din Bucuresti, Calea Victoriei nr.152, sector 1.

Cresterea economica la nivel national si pregatirea integrarii in spatiul european al cercetarii si al aderarii tarii noastre la Uniunea Europeana determina necesitatea cresterii capacitatii autoritatilor guvernamentale de profil pentru a crea o sinergie intre comunitatea stiintifica, comunitatea economica si societatea civila in vederea optimizarii activitatii de CDI si a aplicarii rezultatelor obtinute in folosul cresterii economice.

Realizarea acestui plan este sustinuta prin masurile legislative de ordin general ce se refera la factorii motori ai cresterii productivitatii si competitivitatii cum sunt cadrul macroeconomic, investitiile, inovarea, cadrul concurential si sistemul de finantare.

Planul sectorial de cercetare-dezvoltare al Ministerului Economiei si Comertului reprezinta un instrument de implementare a prioritatilor privind evolutia domeniului cercetare, dezvoltare si inovare (CDI) din industrie, stabilite prin politicile guvernamentale specifice domeniului.

Planul sectorial de cercetare-dezvoltare din industrie 2007 se va derula pe o perioada de maxim 36 luni calendaristice.

Bugetul estimat al prezentului plan sectorial este de 17.726 mii lei, din care, pentru anul 2007 se pot efectua cheltuieli in suma de 7440 mii. lei.

Planul sectorial prezent se va derula pe o perioada de maxim 36 luni calendaristice; in acest context se estimeaza un necesar de finantare, dupa cum urmeaza:

– anul 2007, 7.440 mii lei;

– anul 2008, 9.036 mii lei;

– anul 2009, 1.250 mii lei.

Din bugetul anului 2007, alocat Ministerului Economiei si Comertului la capitolul cercetare-dezvoltare, s-au efectuat si urmatoarele cheltuieli: 766 mii lei pentru 3 proiecte din planul sectorial etapa I si 8793,698 mii lei pentru 44 proiecte din planul sectorial etapa II.

La nivelul Ministerului Economiei si Comertului, pentru capitolul cercetare-dezvoltare s-a estimat un necesar de finantare pentru anul 2008 – 23.000 mii lei si pentru anul 2009- 29.000 mii lei.

Lista sintetica a proiectelor cuprinse in Planul Sectorial din domeniul cercetariidezvoltarii din industrie/2007 este prezentata in anexa 1, disponibila, alaturi de celelate documente.

Sursa: Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.