Au fost desemnate organismele intermediare pentru POS Resurse Umane

Centrul National pentru Dezvoltarea Invatamantului Profesional si Tehnic – aflat in subordinea Ministerului Educatiei – si cele opt structuri regionale ale Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca au fost desemnate Organisme Intermediare pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), care va beneficia de peste 4 miliarde de euro.

Decizia a fost luata de Guvern, si are scopul de a asigura implementarea eficienta a POS DRU la nivel regional.

Prin POS DRU Romania va beneficia, in perioada 2007-2013, de aproximativ 3,5 miliarde de euro fonduri europene alocate prin Fondul Social European. La cele 3,5 miliarde de euro se adauga 635 milioane euro, cofinantare nationala. Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse este Autoritate de Management pentru acest Program Operational, avand responsabilitatea managementului, gestionarii si implementarii asistentei financiare alocate acestuia.

Implementarea POS DRU se caracterizeaza printr-o serie de
particularitati precum valoarea mica a proiectelor, numarul mare de beneficiari, cuantificarea rezultatelor proiectelor.

Potrivit Guvernului, Centrul National pentru Dezvoltarea Invatamantului Profesional si Tehnic a fost desemnat Organism Intermediar deoarece aceasta institutie a obtinut rezultate foarte bune in implementarea proiectelor finantate prin Programul Phare si alte programe guvernamentale sau cu finantare din surse externe. Domeniile delegate spre implementare raspund domeniilor de competenta ale acestei institutii, respectiv: tranzitia de la scoala la viata activa si accesul si participarea la formarea profesionala continua.

POS DRU isi propune integrarea durabila pe piata muncii a 850 mii de persoane pana in anul 2015. Pe langa acest obiectiv, POS DRU urmareste dezvoltarea resurselor umane din Romania: cresterea competitivitatii si accesului oamenilor pe piata muncii, asigurarea de oportunitati egale de invatare pe tot parcursul vietii.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.