IMM-urile nu stiu legile

Doar 11,5% dintre intreprinderile mici si mijlocii din Romania sunt deplin informate in privinta reglementarilor pe care trebuie sa le respecte odata cu integrarea in Uniunea Europeana. Cele mai multe IMM-uri (83,23%) au doar informatii partiale despre actele normative care reglementeaza obligatiile intreprinzatorilor incepand cu anul acesta, potrivit unei anchete realizate de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Chestionarul, la care au raspuns 1.178 de manageri de firme mici si mijlocii, releva ca 40,85% din intreprinzatori nici macar nu au inceput pregatirile pentru implementarea acquis-ului comunitar, in timp ce 43,75% dintre IMM-uri au programul de pregatire pentru implementarea legislatiei europene in curs de elaborare.

Micii manageri apreciaza ca aderarea Romaniei la UE le-a adus furnizori potentiali mai ieftini sau mai buni (41,85% dintre respondenti), acces mai mare pe piete (41,68%), accesul la noile tehnologii, legi mai bune, precum si accesul la fondurile structurale.

Pe de alta parte, cele mai mari dificultati pe care le-au sesizat IMM-urile dupa integrare sunt, conform sondajului, migrarea fortei de munca (46,01%), intensificarea concurentei (44,4%), precum si costurile mari cu angajatii (43,89%).

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.