Finantari de pana la 65% pentru aplicarea etichetei ecologice

Camera de Comert si Industrie Bucuresti anunta ca interprinderile mici si mijlocii care doresc sa isi eticheteze ecologic produsele pot obtine finantari de pana la 65% din costurile pe o perioada de trei ani, prin Ministerul Economiei si Finantelor, in cadrul Programului de crestere a competitivitatii produselor.

Tariful pentru procesarea cererii de acordare a etichetei ecologice este de 300 euro pentru produse si 100 euro pentru servicii, la care se adauga costurile de intocmire a dosarului si de testare si verificare a produselor in cadrul unor laboratoare de verificare.

La nivelul Uniunii Europene, in februarie 2007, eticheta ecologica este acordata unui numar de 368 firme, pentru circa 2.500 de articole clasificate in 25 de grupe de produse si servicii.

Eticheta ecologica este formata dintr-un simbol grafic (floare). Acesta este insotit de informatii privind motivele pentru care acestui produs i s-a acordat eticheta. Este acordata pe baza unui set de criterii care analizeaza impactul produsului sau al serviciului asupra mediului pe tot parcursul sau de viata.

Sursa: Financiarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.