Jumatate dintre IMM-uri nu vor bani de la UE

Desi cred ca odata cu disparitia granitelor intercomunitare, accesul pe piata europeana va fi mai facil, majoritatea antreprenorilor se tem de concurenta.

Proiectele implementate cu fonduri structurale pot fi o sansa pentru firmele mici, mai ales ca acestea sunt cele mai expuse falimentului.

Insa patronii nu par interesati de aceste posibilitati de dezvoltare, in medie, circa 30% dintre acestia au apelat la o firma de consultanta sau la asociatii patronale pentru a cere informatii despre fondurile structurale, potrivit unui studiu realizat de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii.

Ponderea celor care au inceput deja sa elaboreze proiecte este si mai redusa, iar cei mai harnici sunt patronii din nord-vest, 15% dintre acestia lucrand deja la planuri de afaceri derulate pe bani comunitari.

Ponderea IMM-urilor care semnaleaza intensificarea concurentei este mai ridcata in randul firmelor din transporturi (56%) si mai redusa la intreprinderile care activeaza in turism (29%).

Sursa: Curentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.