CIB Lizing ZRT vrea sa activeze in Romania

CIB Lizing ZRT, compania de leasing a grupului financiar ungar CIB, este prima institutie financiara nebancara (IFN) din strainatate care a notificat Banca Nationala a Romaniei (BNR) pentru furnizarea de servicii in mod direct pe piata romaneasca.

CIB Lizing este de altfel singura institutie financiara nebancara care a notificat BNR, dupa integrarea in Uniunea Europeana, pentru a desfasura activitatile prevazute in Ordonanta de Urgenta nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului.

Pana in prezent, 53 de banci din strainatate au notificat BNR pentru furnizarea de servicii bancare in mod direct pe piata romaneasca. De asemenea, au mai notificat BNR pentru furnizarea de servicii pe piata romaneasca patru emitenti de moneda electronica.

Central – European International Bank, structura principala a grupului financiar CIB, din care face parte si CIB Lizing, a fost infiintata in 1979 de banca centrala din Ungaria si mai multe banci europene si japoneze. In prezent, banca este detinuta de grupul bancar italian Intesa Sanpaolo.

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.