Noi spatii verzi in Focsani

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile a lansat licitatia de proiecte pentru obtinerea de finantare pentru realizarea de parcuri sau a oricarui alt tip de spatiu verde (gradini, amenajari sportive publice, gradini botanice, baze de agrement, parcuri de distractie).

Investitia se ridica in total la 8.442.908 lei. Suma totala alocata de Guvernul Romaniei pentru acest program este de 8 milioane de euro. Finantarea nerambursabila este sustinerea financiara a cheltuielilor eligibile ale proiectului in procent de 100%. Potrivit “Ghidului de finantare a Programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati” (aparut in Monitorul Oficial nr. 502, din 26 iulie 2007), criteriile de selectie ale proiectelor sunt: suprafata de spatiu verde pe cap de locuitor de la nivelul localitatii, numarul de locuitori, suprafata pe care se realizeaza proiectul, valoarea contributiei proprii, iar utilizarea de materiale ecologice in proiect va avea prioritate fata de utilizarea de materiale clasice.

Selectia proiectelor depuse se va derula pe etape.

Astfel, pana pe 15 august se depun proiectele. In perioada 15 august –
1 septembrie au loc analiza si evaluarea proiectelor depuse, in perioada
1 septembrie – 15 septembrie desemnarea proiectelor castigatoare si elaborarea Hotararii de Guvern pentru finantarea acestora, iar in perioada 15 septembrie – 1 octombrie semnarea documentelor necesare finantarii.

Sursa: Ziarul De Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.