Proiectele de interes local si judetean din Timis au fost transate de catre edilii orasului si cei ai judetului

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc si primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu au avut o intrevedere legata de patrimoniu si de derularea unor proiecte comune ale institutiilor celor 2 administratii, locala si judeteana.

Unul din subiectele dezbatute in cadrul intrevederii s-a referit la terenul atribuit in luna aprilie printr-o hotarare a Consiliului Local Timisoara, Ministerului Sanatatii, prin Autoritatea de Sanatate Publica Timis, pentru Spitalul Regional. Problema mentionata a fost ca o parte din acest teren, pentru care a fost emisa hotarare de Consiliu Local, este in proprietatea CJT sau in litigiu. De aceea, s-a convenit sa aiba loc o intrevedere cu un proiectantul lucrarii, pentru o localizare exacta a viitoarei constructii, astfel incat, daca este necesar, CJT sa emita o hotarare de atribuire a unei portiuni de teren.

Au fost abordate o serie de probleme legate de investitia comuna care vizeaza reabilitarea si revitalizarea Cetatii Timisoarei – Bastionul, proiect finantat pe Programul Phare 2004-2006, pentru care si comisiilor de specialitate ale Consiliului Judetean le-a fost inaintat proiectul cu propunerea de cofinantare necesara.
S-a discutat despre realizarea expertizei aferente schimbului de terenuri intre parcarea de la Hotel Central, zona dinspre Muzeul Banatului si parcarea din spatele Palatului Administrativ, schimb pentru care au fost emise hotarari ale celor 2 autoritati.

Presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc a facut propunerea ca imobilul din str. Inocentiu Klein, unde functioneaza Caminul pentru pensionari din Timisoara, al carui activitate este finantata, prin preluarea de la Primarie, de catre CJT, sa intre in administrarea Consiliului Judetean.

Sursa: Cotidianul Timisoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.