Alba: Proiect de 150.000 de euro la final

Al treilea proiect de infratire institutionala derulat intre Agentia pentru Dezvoltare Regionala “Centru” si Landul Brandenburg, desfasurat pe parcursul a 8 luni si beneficiind de un buget de 150.000 de euro, a ajuns la final.

Conferinta finala a proiectului de twinning, desfasurata, luni, la Alba Iulia, a fost onorata de prezenta directorului in cadrul Ministerului Federal German al Economiei si Tehnologiei, Inge Toschev, a reprezentantilor Consulatului German la Sibiu, precum si de catre membrii Consiliului pentru Dezvoltare Regionala “Centru”.

Proiectul de Twinning Light, cel de-al treilea proiect de constructie institutionala realizat in parteneriatul deja consacrat dintre Landul Brandenburg si Regiunea “Centru”, a avut ca obiectiv intarirea capacitatii institutionale si administrative a ADR “Centru” in vederea pregatirii pentru managementul si implementarea Fondurilor Structurale destinate Programului Operational Regional-POR.

Cu sprijinul unei echipe de experti din Regiunea Brandenburg, au fost parcurse cateva din etapele importante ale constituirii structurii regionale din cadrul ADR “Centru” care va avea responsabilitatea implementarii POR la nivelul Regiunii “Centru”, ce cuprinde judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu.

Directorul ADR “Centru”, Simion Cretu, si-a manifestat increderea ca parteneriatul de peste 5 ani cu Brandenburg “va avea inca multe de spus atat in planul relatiilor interinstitutionale pe care le-au intermediat proiectele de twinning, cat si al relatiilor economice dintre cele doua regiuni”.

Proiectul de Twinning demarat in 2002 s-a dezvoltat prin intermediul a 3 proiecte de infratire (2002-2003, 2004-2006, 2006-2007), care au contribuit substantial la dezvoltarea structurala si de personal a ADR “Centru”, la dezvoltarea si implementarea de alte proiecte intre cele doua regiuni si, nu in ultimul rand, la generarea unor parteneriate de afaceri.

Sursa: Rompres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.