Primari incapabili sa administreze fondurile europene

Seful Departamentului Afacerilor Europene, secretarul de stat Adrian Ciocanea, a respins declaratiile presedintelui PSD Mircea Geoana potrivit caruia actuala putere a reusit o “rata zero” de absorbtie a fondurilor UE si l-a indemnat pe acesta sa ii intrebe pe primarii PSD daca au proiecte pentru aceste fonduri.

Ciocanea a declarat ca problema ratei de absorbtie a fondurilor europene, pentru care actuala putere este criticata de politicieni, este una falsa, intrucat in Romania abia au inceput sa intre fondurile. Autoritatile locale trebuie sa aiba proiecte si sa inceapa sa faca cheltuieli care ulterior vor fi decontate.

Seful DAE a tinut sa sublinieze ca doreste ca dezbaterile din campania electorala pentru alegerile europarlamentare sa vizeze si teme importante europene, nu doar dispute politice interne.

Declaratiile sefului DAE au venit ca reactie la afirmatia lui Geoana conform careia in campania electorala pentru alegerile europene partidul sau va marca faptul ca, dupa trei ani de guvernare de dreapta, Romania a avut un prim an de dupa aderare complet ratat, cu o rata penibila de absorbtie de fonduri europene si cu o prestatie lamentabila in postura de nou membru al Uniunii.

Sursa: Gardianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.