Iasul, codas in Moldova la proiecte SAPARD

In functie de raportul dintre valoarea proiectelor si numarul de locuitori, Iasul este depasit de Vaslui, Botosani si Suceava.

Iasul este devansat la fonduri europene chiar si de judete mult mai slab cotate cum sunt Botosani sau Vaslui. Cel putin asa arata statisticile regionale privind valoarea proiectelor SAPARD, atat cele derulate de mediul privat cat si cele de administratiile statului, raportata la numarul de locuitori.

Iasul a depus depus 236 de proiecte SAPARD cu o valoare totala de 116,4 milioane euro, raportand doar o cota de 141,2 euro pe cap de locuitor.

Suceava figureaza in statistici cu 315 proiecte depuse a caror valoare totala se ridica la aproximativ 150 milioane de euro, ceea ce inseamna peste 211 euro pe cap de locuitor. De asemenea, mai bine decat Iasul stau si judetele Botosani si Vaslui care inregistreaza o pondere de 197,31, respectiv 178,64 euro pe cap de locuitor.

Cu toate acestea, sefii CRPDRP sunt mindri ca Iasul este pe locul 3 la nivel national ca valoare totala a fondurilor europene atrase, neluand insa in calcul numarul de locuitori. In schimb, la nivel regional, Iasul devanseaza doar Bacaul si Neamtul, care au o pondere de 134 respectiv 133 euro pe cap de locuitor.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.