Facilitati pentru inregistrarea si cautarea de parteneri pentru programele europene CIP ICT PSP

Comisia Europeana a pus, incepand cu luna august, la dispozitia celor interesati de participarea la programe din sectorul IT&C, noi facilitati de inregistrare si de cautare de parteneri, disponibile pe noua interfata a site-ului institutiei.

Actiunea urmareste asigurarea celei mai bune utilizari si asimilarea tehnologiei informatiei de catre cetatenii, mediile de afaceri si administratiile Uniunii Europene, acesta fiind unul dintre obiectivele cheie ale cadrului strategic al Initiativei 2010 si implicit al Directiei de Tehnologia Informatiei din cadrul MCTI.

La adresa: ec.europa.eu, cei interesati sa participe la proiectele europene se pot inregistra sau pot cauta parteneri din tarile membre ale UE.

Programul european ICT PSP va functiona din 2007 pana in 2013 cu un buget de 728 milioane euro, lansarea de proiecte pentru anul 2007 incheindu-se la data de 23 octombrie.

Site-ul e-administratie.mcti.ro cuprinde informatii privind documentatia si prezentarile tematice ale programului CIP, sustinute cu ocazia zilei informative organizate de MCTI pe 3 iulie 2007.

De asemenea, pot fi gasite ghiduri pentru utilizatori si alte informatii utile intr-o librarie de documente structurate pe temele principale eGoverment, eHealth, eInclusion la ec.europa.eu.

ICT Policy Support Programme (ICT PSP), este o componenta a “Competitiveness and Innovation Programme” (CIP) si urmareste stimularea inovarii si competitivitatii prin preluarea la scara larga si utilizarea in cel mai bun mod a tehnologiilor IT&C de catre cetateni, guverne si mediile de afaceri, in special de IMM-uri.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.