Regiunile Nord-Est si Sud primesc cei mai multi bani prin Regio

Comitetului de Monitorizare al POR a aprobat distributia pe regiuni a fondurilor derulate prin POR in perioada 2007-2013.

Din totalul fondurilor, cel mai mic nivel, 8,86%, a revenit regiunii Bucuresti Ilfov, iar cea mai mare alocare, 16,32% a revenit regiunii Nord-Est.

Regiunea Nord-Est are la dispozitie in perioada mentionata peste 724,09 milioane euro, fiind urmata de regiunea Sud cu fonduri de peste 631,3 milioane euro, Sud-Vest cu 621,6 milioane euro, Sud-Est cu 587,8 milioane euro, Nord-Vest cu 536,4 milioane euro, Centru cu 483,6 milioane euro, Vest cu 458,7 milioane euro si Bucuresti Ilfov cu numai 393,1 milioane euro.

Regiunile si zonele mai slab dezvoltate au primit fonduri mai mari, pentru a impiedica cresterea disparitatilor economice si sociale deja existente intre regiuni. Prezenta alocare a fost realizata in functie de gradul de dezvoltare al acestora, invers proportional cu nivelul de dezvoltare al Regiunilor.

Aceste alocari financiare sunt doar orientative, in sensul ca, pe parcursul implementarii programului, Comitetul de Monitorizare a Regio poate aproba realocarea fondurilor ca urmare a evaluarilor intermediare care pot evidentia o slaba capacitate a regiunilor de a absorbi sumele repartizate, in cazul anumitor axe si/sau domenii de interventie.

Urmatoarea sedinta a Comitetului de Monitorizare al Programului Operational Regional 2007 – 2013 va avea loc in data de 18 septembrie 2007, cand vor fi supuse dezbaterii si aprobarii, criteriile de eligibilitate pentru alte domenii de interventie din cadrul axelor 1, 3, 4 si 5.

Sursa: HotNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.