CJ Timis a pierdut fonduri europene de 3,9 milioane euro

Consiliul Judetean Timis a pierdut o finantare externa nerambursabila de 3,9 milioane de euro pentru introducerea zonei turistice din jurul lacului Surduc in circuitul international. Consilierii judeteni au aprobat proiectul din anul 2004.

Suma de 3,9 milioane de euro provenea din fonduri Phare si era nerambursabila. Banii urmau sa fie folositi pentru realizarea lucrarilor de infrastructura, canalizare, telefonie si alimentare cu energie electrica a localitatii.

Banii s-au pierdut din neglijenta aparatului administrativ al CJT, care n-a reusit sa autorizeze toate constructiile aflate pe malul lacului Surduc.

Lacul de acumulare de la Surduc asigura apa potabila pentru zona Timisoara si are o suprafata de 460 ha, fiind cel mai mare lac din judetul Timis.

Constructia barajului a inceput in anul 1972 si a fost finalizata in anul 1981. In jurul lacului s-a dezvoltat o zona de agrement, cu precadere in ultimii 15 ani, dar transformarea acesteia intr-un obiectiv turistic european a fost compromisa, dupa pierderea finantarii europene.

Sursa: The Money Channel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.