Vasluiul a luat un sfert din fondurile alocate la nivel national pentru forari de puturi

Guvernul Romaniei a alocat, din fondul de rezerva pentru situatii de urgenta, 147 de miliarde de lei vechi, pentru forari de puturi la mare adancime.

25 la suta din aceasta suma, adica 37 de miliarde de lei, au revenit judetului Vaslui, cel mai afectat de seceta prelungita din acest an. Banii au fost distribuiti prin hotarare de Guvern in 33 de comune din judet, sumele variind intre 900 de milioane si 1,6 miliarde de lei.

Comunele din jurul Barladului care au primit bani sunt: Bacani (1,34 miliarde de lei), Banca (1,34 miliarde de lei), Dodesti (900 de milioane de lei), Fruntiseni (1,34 miliarde de lei), Grivita (670 milioane de lei), Ivanesti (1, 220 miliarde de lei), Malusteni (1,34 miliarde de lei), Rosiesti (1,34 miliarde de lei), Suletea (1,12 miliarde de lei), Viisoara (900 de milioane de lei), Vinderei (1,1 miliarde de lei) si Voinesti (900 de milioane de lei).

Primarii din aceste comune trebuie sa inceapa imediat procedurile de licitatie pentru a alege un constructor care sa foreze puturile.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.