Millennium Bank se apropie de Transilvania

Banca portugheza Millennium Comercial Portugues (BCP) vrea sa isi deschida mai multe sedii la Cluj, printre care o sucursala in cladirea fostei cafenele Crema, pentru care ar fi dispusa sa plateasca lunar 12.000 de euro. Millennium nu a reusit sa cumpere BCR si Banco BPI, desi pentru ultima a oferit 4,3 miliarde de euro, de trei ori valoarea estimata de piata a Bancii Transilvania (BT), una dintre tintele de achizitie ale BCP.

Millennium intentioneaza sa isi deschida la Cluj o sucursala si trei agentii. Locatia propusa pentru sucursala este cladirea Crema, din Piata Unirii nr. 25. Celelalte ar fi magazinul Big din cartierul Manastur, Piata Cipariu sau cartierul Zorilor, respectiv Marasti, inaugurarile fiind programate in perioada septembrie-octombrie.

Locatia sucursalei, considerata de specialisti printre cele cu expunere maxima, alaturi de Libraria Universitatii si de magazinul Benetton, se afla in apropierea agentiilor bancare BT si OTP Bank.
Strategia, precizata la prezentarea planului de investitii, prevede 100 de sucursale in Romania pana in 2011, suma alocata fiind de 300 de milioane de euro, dintre care 50 de milioane in acest an. BCP se orienteaza catre orasele importante, marile companii si persoanele cu venituri medii-mari.

Sursa: Ziua de Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.