Conferinta internationala privind finantarea publica a organizatiilor neguvernamentale

In perioada 13 – 14 septembrie 2007 la Bucuresti, Hotel Majestic, va avea loc Coferinta internationala privind finantarea publica a organizatiilor neguvernamentale.Conferinta este organizata de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) si European Center for Not-for-Profit Law cu sprijinul USAID.

Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana aduce organizatiilor neguvernamentale noi oportunitati de dezvoltare dar, in acelasi timp, si o serie de provocari datorate retragerii finantatorilor straini traditionali si noilor politici de finantare post-aderare, mult mai complexe.

Organizatiile neguvernamentale sunt in prezent in cautarea de strategii care sa le asigure viabilitatea financiara pentru a putea furniza mai departe servicii de interes public si pentru a continua bunele practici dezvoltate in perioada de pre-aderare la UE. In acest context, autoritatilor publice centrale si locale trebuie sa includa in agendele lor publice si preocuparile sectorului ONG, pentru a se crea mecanisme de finantare eficiente, generatoare de masuri active care sa vina in sprijinul populatiei.

Conferinta reprezinta o oportunitate pentru organizatiile din Romania si pentru autoritatile centrale de a se familiariza cu politicile de sustinere a organizatiilor neguvernamentale din tarile Uniunii Europene (inclusiv noile state membre UE din Europa Centrala si de Est) si de a evalua relevanta si aplicabilitatea lor pentru Romania.

Tema este de mare actualitate in aceasta perioada in care se impune definirea unor strategii care sa asigure accesul cetatenilor la servicii sociale si locuri de munca. Romania, in calitate de membru al Uniunii Europene, trebuie urmareasca obiectivele Strategiei de la Lisabona privind ocuparea deplina.

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, in parteneriat cu European Center for Not-for-Profit Law si impreuna cu organizatiile neguvernamentale din Romania, isi manifesta preocuparea pentru definirea unor mecanisme de finantare care sa permita continuarea, dezvoltarea si diversificarea serviciilor adresate beneficiarilor sectorului non-profit.

In cadrul Conferintei vom analiza mecanismele de finantare publica a organizatiilor neguvernamentale in Romania si alte in tari UE cu accent pe teme precum: mecanismele de finantare ale ministerelor si institutiilor publice, beneficiile si scutirile fiscale, statutul de utilitate publica.

Formular

Agenda

Confirmarea participarii se face la:
Octavian Rusu

Tel.: 0213 10 01 77

E-mail: [email protected]

Sursa: Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.