Fond de investitii pentru noii membri UE

Banca Europeana pentru Investitii (BEI) ar putea participa cu 35 milioane euro la un fond de investitii care vizeaza statele care au aderat la Uniunea Europeana in 2004 si 2007, valoarea tinta de capitalizare fiind de 1,25 miliarde de euro.

Fondul, denumit Mid Europa Fund III, va investi in companii nelistate la bursa, care vor inregistra cheltuieli substantiale de capital. Sectoarele vizate cu precadere vor fi telecomunicatiile, media, transport si utilitati.

Mid Europa Fund III a avut prima inchidere in august, capitalizarea fiind de 1,05 miliarde de euro. inchiderea finala este estimata pentru luna octombrie.

Investitiile vor contribui la obiectivul de convergenta al UE. Valoarea maxima a fondului va fi de 1,5 miliarde de euro. Mid Europa Fund III este administrat de Mid Europa Partners, valoarea totala a fondurilor investite de aceasta companie fiind de circa 2,2 miliarde de euro. Mid Europa Partners mai administreaza fondurile AIG Emerging Europe Infrastructure Fund LP si Emerging Europe Convergence Fund II LP.

Sursa: Azi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.