Culoarea politica a primarilor va conta la impartirea banilor pentru scoli

Sefa Inspectoratului Scolar Judetean, Camelia Gavrila, spune deschis ca impartirea fondurilor guvernamentale destinate Educatiei se va face si in functie de culoarea politica a primarilor din judet. Declaratia a fost facuta in contextul in care au sosit la Iasi 200 de miliarde de lei vechi pentru a investi in infrastructura scolilor.

Banii primiti de judetul Iasi sunt cu aproximativ 100 de miliarde de lei vechi mai putini decat s-a asteptat Inspectoratul Scolar Judetean. In urma cu doua saptamani, inspectorul general Camelia Gavrila previziona ca din cele 4.000 de miliarde de lei vechi, fonduri de la Guvern destinate lucrarilor deja incepute, Iasul va primi aproximativ 200 de miliarde, iar din cele 1.000 de miliarde de lei alocate la nivel national pentru inceperea de noi lucrari, inca 100 de miliarde de lei.

In realitate, Iasul a primit 167 de miliarde de lei pentru finalizarea investitiilor incepute deja si inca 40 de miliarde pentru demararea de noi lucrari. Fondurile au fost alocate dupa o formula de calcul generata de calculator, fiind luate in considerare populatia scolara si numarul unitatilor de invatamant.

Pe lista lucrarilor care vor fi incepute in acest an sunt scoala din satul Cilibiu, comuna Golaesti, acolo unde grupul sanitar este modern, insa cladirea unitatii de invatamant necesita reparatii.

De asemenea, vor fi incepute in acest an reabilitarile la scolile din satul Perieni, comuna Probota, sau Rusenii Vechi, comuna Holboca. In plus, pe lista lucrarilor care vor fi finalizate sunt cele de la unitatile de invatamant din comunele Sipote, Tibana sau Belcesti.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.