Leasingul pentru echipamente, in plina dezvoltare

Dominata de segmentul auto, piata leasingului incepe sa faca loc si finantarilor pentru echipamente sau sectorul imobiliar. Per ansamblu, operatorii se asteapa ca, intr-un orizont de timp de minimum trei-cinci ani, piata leasingului sa creasca intr-un ritm sustinut, la un nivel comparabil cu cel inregistrat in 2007.

Piata leasingului auto se apropie de maturitate, in timp ce leasingul pentru echipamente si imobiliar este in plina dezvoltare.
In pofida mentinerii dominatiei leasingului auto, estimarile arata cresteri semnificative ale segmentului imobiliar si de echipamente.

In masura in care companiile de leasing vor gasi solutii de finantare mai avantajoase pentru segmentul rezidential, cresterea ar putea fi mai mare. Si leasingul de echipamente poate castiga cateva procente pe piata nationala in urmatorii ani, daca se pastreaza tendinta de crestere a activitatii din industrie si comertul cu amanuntul.

Pentru alte companii de profil, finantarile proiectelor imobiliare, dar mai ales a celor pentru echipamente au cunoscut o crestere exploziva. Pe primele noua luni ale anului, volumul finantarilor prin leasing imobiliar a atins nivelul consemnat pe tot parcusul anului trecut, in timp ce la echipamente acest nivel s-a dublat.

In viitorul relativ apropiat, leasingul auto va aduce consumatorului un plus de valoare prin rafinarea pachetului de servicii ofertate, in timp ce leasingul pentru echipamente si imobiliar va oferi solutii tot mai flexibile si personalizate de finantare a investitiilor intreprinzatorilor.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.