Iasi: Ineficienta de la APIA aduce pierderi pentru fermieri

Agricultorii ar putea pierde 25 la suta din sumele destinate subventionarii suprafetelor agricole. Din cauza problemelor la nivel national, si agricultorii ieseni risca sa nu primeasca decat 41,25 Euro (144,3 RON) pe fiecare hectar cultivat, din cei 55 Euro alocati pentru anul acesta de catre Uniunea Europeana. APIA locala sustine ca problema a fost cauzata de neconcordantele create intre ceea ce au declarat fermierii si ceea ce au gasit inspectorii pe teren.

Agricultorii ar putea pierde 25 la suta din sumele destinate subventionarii suprafetelor agricole. Un raport intocmit de reprezentantii de la Bruxelles la adresa agriculturii romanesti ar putea fi un ultimatum la adresa autoritatilor de la Bucuresti si din tara, care vor avea o luna termen pentru corectarea deficientelor din sistemul de plati pentru agricultura.

Din cauza problemelor la nivel national, si agricultorii ieseni risca sa nu primeasca decat 41,25 Euro (144,3 RON) pe fiecare hectar cultivat, din cei 55 Euro alocati pentru anul acesta de catre Uniunea Europeana. Singura solutie ca fermierii ieseni sa primeasca aceleasi sume promise ar fi ca Guvernul sa suporte si diferenta care ar fi trebuit sa vina de la bugetul UE, luand bani tot din buget.

Chiar daca problemele sunt cauzate de ineficienta organizarii APIA, reprezentantii filialei locale APIA se arata optimisti si sustin ca problema in sine este la nivel central, iar singurul lucru pe care acestia il vor putea face este sa asculte de ordinele pe care le primesc.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.