La APIA Prahova se lucreaza in trei schimburi

In urmatoarele 30 de zile nu trebuie sa existe weekend in cazul angajatilor Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA), deci se impune o mobilizare ca la razboi pentru a evita activarea clauzei de salvgardare.

Dupa cum ne-a confirmat Roxana Balcinoiu-Dinu, director al Centrului Prahova al APIA, angajatii acestei institutii au trecut, deja, la programul de lucru in trei schimburi inca de vinerea trecuta.

Dar asta nu din proprie initiativa, cum s-ar putea intelege, ci in urma unei circulare primite de la Ministerul Agriculturii.

“In momentul de fata avem, zilnic, pe teren, 7 echipe (a cate doi membri), care verifica daca realitatea din teren corespunde cu cea declarata de fermieri in cazul a circa 1.600 de hectare, cate ne-au mai ramas de controlat din totalul celor 3.940 de hectare. In ceea ce ne priveste, nu vor fi probleme, in sensul ca verificarea eventualelor supradeclarari se va incheia la data stabilita de Guvern. In schimb, inca intampinam greutati cu sistemul informatic national de administrare si control al datelor, care speram sa fie solutionate cat mai repede de catre castigatorul licitatiei”, a adaugat Roxana Balcinoiu-Dinu.

Sursa: Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.