Bibliotecile sau firmele de soft, afaceri finantate din bani europeni

Persoanele care doresc sa-si deschida o afacere sau sa o alinieze pe cea existenta la standardele europene trebuie sa stie ca au acces la bani europeni nerambursabili. De la brutarii, patiserii si croitorii, la biblioteci, centre de excelenta si retele de centre de consultanta toate pot fi finantate din fondurile europene post-aderare. Centrele de echitatie si parcurile de vantoare sunt alte afaceri finantabile din bani europeni.

Banii provin din Fondurile Structurale si de Coeziune si din Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala si sunt acordati prin intermediul Programelor Operationale Sectoriale, Programului Operational Regional si al Programului National pentru Dezvoltare Rurala. Printre ideile de afaceri care se pot bucura de succes la nivel european sunt cele care contribuie la dezvoltarea rurala. Spre exemplu, cei interesati isi pot deschide o fabrica pentru producerea si comercializarea produselor de panificatie, fie ca este brutarie sau patiserie.

Pentru o astfel de afacere trebuie sa fiti organizati ca microintreprindere in mediul rural, sau sa fiti persoana fizica cu gospodarie la tara. Tinerii si femeile au prioritate in acordarea finantarii.

Maxim 70% din investitia dumneavoastra va fi finantata cu fonduri europene, iar suma maxima pe care o primiti este de 200.000 de Euro. Aceleasi conditii sunt valabile si daca vreti sa va faceti o pensiune sau o croitorie.In cazul in care doriti sa va deschideti o ferma, este obligatoriu sa aveti studii in domeniu certificate de o diploma.

Daca nu sunteti interesati de o afacere in mediul rural, va puteti indrepta spre domeniul IT si societate informationala. Spre exemplu, puteti deschide o firma de soft pentru sustinerea unor programe de e-educatie (e-learning) pentru dezvoltarea aplicatiilor de invatamant la distanta prin mijloace electronice. Alt tip de programe/aplicatii sunt cele e-health (acordarea de suport pentru asigurarea disponibilitatilor on-line a informatiilor si serviciilor medicale de diagnostic si tratament, medicina preventiva si educatie sanitara).

Pentru a valorifica resursele energetice alternative puteti obtine, de asemenea, finantare. Astfel, puteti deschide o centrala eoliana sau puteti investi in captarea si valorificarea energiei solare si geotermaleni.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.