Jud Bacau va fi cuprins ca judet pilot in al doilea proiect european in domeniul politicilor de etici publice

Joi, 25 octombrie 2007, la sediul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, va avea loc lansarea si in Romania a proiectului „Politici etice – mecanisme si instrumente” care se deruleaza, in parteneriat ANFP – Asociatia de Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila (A.A.P.D.D.) „Agenda 21” – Consiliul Europei, incepand cu data de 1 octombrie 2007 si ale carui activitati urmeaza sa se desfasoare in Bucuresti si in judetele Bacau, Prahova si Timis.

Proiectul face parte din programul „Public Ethics Benchmarking and Improvement Tool” al Consiliului Europei si consta in stabilirea unui compendiu de standarde si imbunatatire a politicilor de etici publice. Programul a fost creat in 2006 de catre Centrul de Expertiza pentru Reforma in Guvernarea Locala al Consiliului Europei pe baza Manualului de Bune Practici in Etica Publica la Nivel Local si cu ajutorul Ministerului Administratiei Publice din Spania si al institutiilor publice din Spania, si a fost experimentat de Consiliul Europei in Spania, Republica Moldova si Ucraina.

Intalnirea de la Bucuresti a Comitetului de Pilotaj are in vedere prezentarea proiectului, a obiectivelor si a activitatilor propuse, precum si stabilirea strategiei de implementare si responsabilitatile care revin institutiilor implicate.

Institutia Prefectului Bacau va fi reprezentata de consiliera prefectului, Carmen Cioltan.

O parte din institutiile publice din judetul Bacau au mai beneficiat de instruire in domeniul politicilor de etici publice in cadrul unui proiect PHARE desfasurat de ANFP in parteneriat cu A.A.P.D.D. „Agenda 21” – „Transparenta si etica in administratia publica”, proiect desfasurat in anul 2006 si finalizat cu instruirea a sase consilieri etici din cadrul serviciilor deconcentrate si primariei municipiului Bacau.

Colaborarea de succes a facut ca judetul Bacau sa fie inclus pentru a doua oara in randul judetelor pilot pentru formarea consilierilor etici si implementarea eficienta a politicilor in domeniu in administratia publica.

Consilierii etici au rolul de a acorda asistenta de specialitate si de a monitoriza conduita morala si profesionala a celorlalti functionari publici din structura publica in care consilierii isi desfasoara activitatea.

Sursa: Prefectura judetului Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top