Succesul este determinat de inovatia tehnologica

Sectorul IT este foarte important in ceea ce priveste absorbtia si gestionarea fondurilor structurale este capitala. Forurile de la Bruxelles cer raportari complexe care sa prezinte influenta alocarilor financiare asupra calitatii vietii cetatenilor europeni.

IMM-urile ocupa un loc important in strategiile de dezvoltare implementate de Comisia Europeana bucurandu-se de facilitati la accesarea fondurilor structurale, de garantii si produse speciale oferite de institutiile de credit, dar si de asistenta tehnica.

Pentru perioada 2007-2013, IMM vor beneficia de fonduri structurale in valoare de 115 milioane de euro alocate pentru dezvoltarea de aplicatii e-business.

Gestionarea acestor bani revine in sarcina Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), care va implementa politici pentru dezvoltarea comertului electronic si incurajarea intrarii IMM-lor pe piata internationala, pentru extinderea utilizarii aplicatiilor de instruire online la nivelul mediului de afaceri, introducerea de sisteme TIC inovative.

Sursa: Curentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.