Galati: Bani pentru intreprinzatori

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) pune la “bataie” 11 miliarde de lei vechi pentru acordarea de credite, in conditii avantajoase, agentilor economici.

Directorul executiv al AJOFM, Victoria Movileanu, a declarat ca fondurile alocate de la bugetul asigurarilor de somaj au fost primite in luna octombrie, pana la ora actuala un agent economic depunand documentatia pentru a beneficia de un imprumut de 1,5 miliarde de lei vechi. Pentru crearea unui loc de munca, suma pe care institutia o da solicitantului este de 200 de milioane de lei vechi.

Pana in prezent a depus documentatia un agent economic care solicita un credit de 1,5 miliarde de lei vechi si care se ocupa cu activitatea tipografica, paza si ordinea publica, constructiile civile si industriale. Inca patru agenti economici vor mai depune dosarele si cred ca pana la sfarsitul anului vor fi cheltuiti toti banii. Una dintre conditiile de acordare a imprumutului este ca 60% din numarul persoanelor angajate sa fie someri, iar locurile de munca sa fie pastrate cel putin 3 ani de zile. Dobanda anuala practicata este un sfert din cea a BNR.

Creditele se acorda pe o perioada de 3 ani de zile, daca este vorba de asigurarea capitalului necesar dezvoltarii afacerii si pe o perioada de un an de zile daca banii sunt utilizati pentru achizitionarea materiilor prime.

Sursa: Monitorul de Galati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.