Falticeniul a primit bani pentru studiul de refacere a canalizarii

Consiliul Local din Falticeni a aprobat participarea municipalitatii la licitatia deschisa pentru Schema de Granturi pentru Sectorul Public in vederea pregatirii de proiecte in domeniul protectiei mediului, Program Phare 2005 – Coeziune Economica si Sociala si cofinantarea de la bugetul local cu suma de 4.480 euro, reprezentand 10% din valoarea estimata a proiectului.

In urma avizarii favorabile a Autoritatii de Implementare, s-a semnat contractul de grant de catre Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Agenda pentru Dezvoltare Regionala si primarul Vasile Tofan, ca reprezentant legal al municipiului Falticeni.

Contractul are ca scop finantarea studiilor pentru reabilitarea si extinderea sistemului de canalizare si furnizarea de facilitati pentru epurarea apelor uzate cu o suma de pana la 40.320 euro. Constructia sistemului de canalizare in Falticeni a inceput in anul 1939 cu reteaua de pe strazile Nicolae Beldiceanu, Mihai Eminescu si Ana Ipatescu, iar in anii 1959 si 1962 s-au facut doua extinderi.

In prezent nu beneficiaza de retea de canalizare trei cartiere mari ale municipiului: Soldanesti, Timpesti si Opriseni. Din totalul retelei de canalizare, doar 10% este in conformitate cu normele europene de mediu. Se impune inlocuirea retelelor de canalizare si a gurilor de canal avariate si subdimensionate, extinderea retelei in zonele fara canalizare, constructia unei statii de pompare a apelor uzate, inlocuirea majoritatii utilajelor care compun statia de epurare si dotarea laboratorului de analize fizico-chimice corespunzator standardelor in domeniu.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.