Sfaturi de 260 milioane euro

Valoarea pietei de consultanta din Romania este estimata la 260 milioane de euro, in crestere cu peste 20% fata de anii precedenti si in ascensiune, in mare parte datorata integrarii in UE.

Expertii in domeniu sunt de parere ca piata de consultanta in management din Romania nu este inca matura, mai mult din cauza fragmentarii provocate de numarul mare de competitori.

In prezent, piata de consultanta in management din Europa are o valoare estimata la 74 miliarde de euro, in crestere cu 10,7%, fiind a doua oara cand inregistreaza o crestere de doua cifre, prima fiind in 2001.

Serviciile de consultanta (consultanta in afaceri si consultanta IT) reprezinta 56% din cifra de afaceri totala a acestor servicii, iar cele de externalizare se afla la egalitate cu dezvoltarea si integrarea sistemelor, reprezentind 19%. In cadrul serviciilor de consultanta in afaceri, cele doua fruntase sunt managementul operatiunilor si managementul strategic.

Cresterea economica si stabilitatea au fost principalele motive pentru cresterea acestei piete, la fel si faptul ca organizatiile europene au realizat ca pentru a putea fi competitive pe piata globala trebuie sa se dezvolte si sa investeasca.

Alte motive au fost integrarea in Uniunea Europeana, pentru statele recent devenite membru si cresterea exportului catre tarile Est-Europene. Industria, sectorul public si afacerile bancare au ramas sectoarele fruntase in cele mai multe dintre statele Est si Vest-Europene, reprezentind 70% din totalul pietei.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.