Pascani: Lucrari la proiectul ISPA

Dupa ce Directia Apa Canal (DAC) a incheiat contracte cu cele doua firme care vor continua lucrarile la Programul ISPA, acestea s-au apucat deja de proiectare.

Ambele contracte au fost incheiate. In ce priveste reteaua de alimentare cu apa, ale carei lucrari vor fi facute de Trustul Montaj Utilaj Chimic Bucuresti (TMUCB) SA, termenul de executie este de 28 luni. Pentru canalizare si epurare, de care se va ocupa firma Alpini Gmbh din Austria, termenul de executie este de 24 de luni.

Finalizarea lucrarilor la cele doua proiecte ISPA costa 20 milioane Euro. Prin proiectul ISPA ar fi trebuit sa fie rezolvata, partial, problema aductiunii de apa. Sistemul actual are doua probleme destul de importante: in primul rand, conducta este depasita din cauza vechimii si deja a inceput sa cedeze, generand pierderi mari de apa, iar traseul conductei genereaza un mare consum de energie electrica pentru a pompa apa peste dealurile de la Codrii Pascanilor si Gastesti de la puturile de pe malul Moldovei, din zona Motca.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.