Topul primelor zece banci

O data cu raportarile efectuate in trimestrul al treilea, au aparut modificari in cadrul topului primelor zece banci. Modificari apar inca de la nivelul primelor cinci pozitii, Bancpost intrand pentru prima oara in top 5, dupa valoarea activelor raportate. Rezultatele Alpha Bank si Volksbank au asigurat totodata bancilor un avans de cateva pozitii in clasament la noua luni.

Banca Comerciala Romana (BCR), cel mai mare grup financiar de pe piata romaneasca, a afisat in primele noua luni active de 14,02 miliarde de euro, cu 16,4% mai mult decat rezultatele anuntate in aceeasi perioada a anului trecut, profitul net raportat de banca la noua luni fiind de 220 milioane euro, cresterea castigurilor bancii fiind sustinuta de avansul creditelor acordate, dupa cum anunta institutia financiara.

BRD SocGen, a doua banca dupa total active si UniCredit Tiriac, a patra banca dupa volumul activelor, dupa rezultatele obtinute in primul semestru nu au comunicat incare rezultatele pentru al treilea trimestru, dar este de presupus ca BRD SocGen si-a asigurat locul doi in clasamentul bancar, avand in vedere datele raportate de aceasta in primul semestru.

Raiffeisen Bank Romania, subsidiara grupului financiar austriac Raiffeisen International, are toate premisele sa isi fi conservat pozitia a treia in clasamentul bancar, dupa primele noua luni, luand in calcul valoarea activelor raportate la finele lui septembrie.

UniCredit Tiriac Bank are premise pentru a-si fi pastrat locul patru in clasament, luand in calcul datele raportate la finele lunii iunie.

Noutatile in top apar incepand cu pozitia a cincea, locul Bancii Transilvania, ocupanta locului 5 la finele lui 2006, fiind luat la finele lui septembrie de Bancpost, care a raportat o crestere a activelor pana la 4 miliarde de euro.

Alpha Bank Romania a inregistrat la randul sau un avans substatial al activelor la noua luni, ceea ce i-a asigurat urcarea cu doua pozitii in clasament, de la locul opt ocupat la finele lui 2006 pana la locul sase, la sfarsitul lunii septembrie. Activele bancii crescusera la finalul lunii septembrie cu 75% in raport cu rezultatele raportate in decembrie 2006, majorarea realizandu-se pe fondul dublarii portofoliului de credite, conform raportatilor bancii.

Banca Transilvania a coborat la noua luni de pe locul cinci pe care il ocupa in decembrie 2006 pe locul sapte, valoarea activelor raportate de institutia de credit fiind la noua luni de 3,4 miliarde de euro.

Conform Valorilor activelor la noua luni raportate, Volksbank, ING Bank Romania si Casa de Economii si Consemnatiuni se pozitioneaza astfel: Volksbank se regaseste pe locul opt, ING Bank pe locul noua si CEC pe pozitia a zecea.

Sursa: Daily Business

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.