Satu Mare: Proiect pentru un complex de monitorizare a aerului

Primaria municipiului Satu Mare si Agentia pentru Protectia Mediului au lansat un proiect de peste 700.000 de euro pentru crearea unui complex de educatie ecologica si de monitorizare integrata a calitatii aerului.

Potrivit managerului de proiect, Adriana Lenghel, acesta isi propune sa dezvolte infrastructura de mediu, sa instaleze sisteme moderne de monitorizare si comunicatie a calitatii aerului.

Totodata, prin acest proiect va fi reabilitata cladirea Baii Comunale din Gradina Romei, unde se va infiinta un centru de educatie ecologica si de monitorizare integrata a calitatii aerului. Valoarea proiectului depaseste suma de 740.000 de euro, din care aproape 90% sunt fonduri europene, iar restul provind de la bugetul local.

Lucrarile de reconstructie a Baii Comunale implica recompartimentarea cladirii, pe o suprafata de 520 de metri patrati. Spatiile vor avea destinatie de sali de cursuri pentru prescolari, elevi de gimnaziu si liceeni, cat si pentru instruirea profesionala a profesorilor. Cladirea va avea rampe de acces pentru persoanele cu handicap, laborator de monitorizare a calitatii aerului dotat la standarde europene, sala de conferinte si de expozitie.

Totodata, pe varful turnului inalt de 30 de metri va fi amplasata o camera web care va monitoriza traficul rutier din municipiu. Constructia Baii Comunale Satu Mare s-a incheiat in anul 1901, iar in 1977 a fost renovata ultima data. Dupa revolutie, aici nu a mai avut loc nicio activitate, cladirea ajungand o ruina.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.