Din 2008 o cincime din achizitiile publice vor fi online

Institutiile publice vor fi obligate ca de la anul sa deruleze achizitii publice pentru cel putin 20% din valoarea totala a achizitiilor anuale.

Suma anuala totala a achizitiilor publice va fi determinata prin cumularea valorii tuturor contractelor atribuite prin licitatie deschisa sau restransa, cerere de oferte, si achizitie directa.

Utilizarea obligatorie a sistemului electronic pentru achizitii va fi introdusa prin hotarare de guvern. Institutiile vor fi verificate de catre operatorul Sistemului Electronic al Achizitiilor Publice. Acesta va transmite Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice raportate pe aceasta tema pana la data de 31 martie a fiecarui an. Nerespectarea obligatiei va duce la amenzi cuprinse intre 10.000 si 35.000 de lei.

Pana acum legislatia nu prevedea decat obligatia transmiterii anunturilor de intentie, de participare si de atribuire spre publicare in Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice. Statisticile ministerului comunicatiilor si ale Autoritatii pentru Achizitii Publice arata ca in acest an achizitiile online au fost sub 1% din total.

Sursa: Jurnalul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.