Iasi: Un milion de dolari americani pentru Piata Unirii

Pana la sfarsitul lunii ianuarie 2008 lucrarile din Piata Unirii vor fi gata. A mai ramas statuia de finisat. Angajamentul dat de catre grupul de experti din Braila angajat de Primarie pentru restaurarea statuii este ca la 24 ianuarie totul va fi gata. In afara de statuie ar mai fi cele patru guri de acces. Acestea vor fi din fonta si fiecare va avea emblema orasului deasupra.

Reabilitarea Pietei Unirii a fost incredintata in 2004 societatii comerciale a primariei, SC Citadin SA. Dupa cateva luni insa, expertii municipalitatii si primarul s-au declarat nemultumiti de calitatea panourilor de paviment turnate de muncitorii Citadin SA.

Primarul a hotarat cautarea unei alte firme care sa se ocupe de reabilitarea centrului municipiului. In vara anului 2005, SC Iasicon SA a luat in subantrepriza o parte din lucrare, insa santierul a evoluat in continuare nemultumitor. In primavara anului 2006, municipalitatea a luat decizia organizarii unei licitatii pentru stabilirea unei noi firme pentru lucrare. Firma As Construct SRL a promis ca piata va fi definitivata in acelasi an, dar lucrarea s-a amanat la infinit.

Pentru restaurarea Pietei Unirii primaria a platit aproape 30 miliarde lei.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.