Alba: Finantare pentru un proiect adresat romilor

Consiliul Judetean (CJ) Alba se implica intr-un proiect care urmareste rezolvarea problemei actelor de stare civila pentru romii din noua localitati.

Cu o valoare totala de peste 48.000 de euro, proiectul “Am acte, deci exist” se adreseaza unui numar de cel putin 180 de cetateni de etnie roma din municipiile Alba Iulia si Blaj si localitatile Cetatea de Balta, Tatarlaua, Sasciori, Rachita, Sebesel, Loman si Capalna de Sus.

Timp de un an se va incerca facilitarea accesului la servicii publice si piata muncii pentru beneficiarii directi ai proiectului, se arata intr-un comunicat dat, miercuri, publicitatii de CJ Alba. Activitatile principale desfasurate se refera la incadrarea si instruirea salariatilor, organizarea si dotarea proiectului, promovarea proiectului in judet si comunitatile-tinta, informare, consiliere si asistenta, dar mai ales la eliberarea actelor de stare civila si de identitate, eliberarea actelor locative/de proprietate.

Obiectivul general al proiectului este promovarea incluziunii sociale a romilor din judetul Alba care nu au acces la serviciile publice sau pe piata muncii. Consiliul Judetean Alba suporta 10% din costurile proiectului, restul reprezentand finantare nerambursabila europeana. De mentionat ca in Alba, potrivit statisticilor oficiale, s-au declarat cetateni de etnie roma peste 14.500 de persoane. Nu toate au insa probleme cu actele de stare civila.

Sursa: Rompres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.