Beneficiarii de fonduri structurale isi pot recupera TVA-ul de la stat

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat ca autoritatile publice locale care acceseaza fonduri structurale isi pot recupera ulterior taxa pe valoarea adaugata pentru cheltuielile aferente.

MEF preia de la autoritati TVA-ul aferent cheltuielilor eligibile, la acesta adaugandu-se cofinantarea de 13% pe care statul o asigura pentru accesarea fondurilor.

Potrivit secretarului de stat in Departamentul pentru Afaceri Europene, Adrian Ciocanea, Romania este singura tara din UE care garanteaza returnarea TVA autoritatilor locale. Oficialul a informat ca autoritatile de la Bucuresti au transmis la comisie circa 15 proiecte pe mediu (5 pentru apa si 10 pentru deseuri), iar in prezent se lucreaza la proiecte in sectorul transporturilor.

In 2007 Romania va primi de la UE circa 1,5 miliarde din fonduri structurale de preaderare si prin facilitatea Schengen si va contribui la bugetul comunitar cu 1,1 miliarde euro. In perioada 2007-2013, Romania va beneficia de circa 19,7 miliarde euro din partea UE, dintre care 5,5 miliarde pentru sectorul transporturilor, circa 5,5 miliarde euro pentru infrastructura de mediu, 3,5 miliarde pentru dezvoltarea resurselor umane, iar 2,5 miliarde pentru cresterea competitivitatii economice.

Sursa: Afacerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.