Primarul Resitei acuza o societate subordonata de licitatii trucate

Primarul municipiului Resita, Liviu Spataru, acuza conducerea Prescom SA, societate aflata in subordinea Consiliului Local Resita, de faptul ca a organizat licitatii “cu dedicatie”.

Dupa un al treilea esec al Prescom Resita de a organiza o licitatie pentru achizitionarea a 15 autobuze destinate transportului in comun, primarul municipiului, Liviu Spataru, a hotarat ca de aceasta procedura sa se ocupe Consiliul Local.

“Nu este posibil sa organizezi cateva licitatii, in acelasi scop, si de fiecare data sa apara noi contestatii. Inseamna ca ceva nu este in ordine. Ca atare, am verificat si, intr-adevar, caietul de sarcini nu este intocmit cum trebuie. Am impresia ca este facut pentru o firma anume si un anumit tip de autobuz”, a precizat Liviu Spataru.

Dupa contestatia depusa la ultima licitatie organizata pentru achizitionarea de autobuze catre o firma din Bucuresti, la inceputul acestei luni, s-a constatat ca in caietul de sarcini pregatit de Prescom sunt anumite nereguli. Conform primarului Resitei, caietul de sarcini prevedea achizitionarea unui anumit tip de autobuze fabricate de o firma turceasca.

Liviu Spataru afirma ca, de data aceasta, pentru licitatie va fi schimbat si caietul de sarcini, deoarece contestatiile intarzie foarte mult investitia propusa, iar banii sunt blocati in cont inca din luna aprilie a acestui an.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.