Zece firme sunt interesate de extinderea canalizarii in municipiul Arad

Termenul de depunere a ofertelor de executie pentru Proiectul Canalizare Gai-Bujac-Sanicolaul Mic, din municipiul Arad si finantat de Banca Mondiala a expirat pe 10 decembrie, fiind inregistrate 10 oferte din partea unor consortii straine si romanesti.

Conform procedurilor Bancii Mondiale, urmatoarea etapa este analiza ofertelor depuse si intocmirea raportelor de evaluare. Ofertele castigatoare vor fi desemnate de Banca, iar conducerea Primariei Arad estimeaza ca in primavara vor putea incepe efectiv lucrarile.

Contractul Servicii urbane in municipiul Arad privind reabilitarea zonelor cu deficiente majore la sistemul de canalizare, in valoare de 50 milioane euro (47,2 milioane euro finantate de Banca Mondiala si Guvernul Romaniei prin Ministerul Finantelor si 3,1 milioane euro co-finantare Primaria Municipiului Arad) prevede extinderea retelei de canalizare menajera si pluviala in cartierele Bujac, Gai si Sanicolaul Mic si reabilitarea sistemului rutier afectat de realizarea acestor activitati.

Implementarea acestui proiect va reduce drastic poluarea (la nivelul panzei freatice, a solului si a raului Mures), avand totodata un puternic impact de ordin social si economic. Reteaua este dimensionata astfel incat sa preia si fluxurile provenind din zonele industriale adiacente, care se afla in prezent in plina extindere. Prin realizarea acestei investitii, procentul de suprafata care beneficiaza de canalizare in municipiul arad va creste de la 68% in prezent, la 94%.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.