Harti de navigare electronica cu fonduri PHARE

La sfarsitul lunii noiembrie a inceput implementarea contractelor aferente loturilor 2 si 7 din proiectul “Sistem pentru colectarea si procesarea datelor topohidrografice si pentru producerea hartilor de navigare electronica (HNE) in format ECDIS”, parte a Programul PHARE 2005 finantat de Uniunea Europeana.

In cadrul aceluiasi proiect au fost finalizate in data de 4 decembrie 2007 contractele aferente loturilor 1, 4, 5, 6 si 8.

Beneficiarul proiectului este “Administratia Fluviala a Dunarii de Jos Galati”. Valoarea contractelor este de 208.946,64 Euro, din care 150.441,58 Euro reprezinta fonduri nerambursabile PHARE si 58.505,06 Euro cofinantarea Guvernului Romaniei. Programul PHARE 2005 are ca obiectiv general imbunatatirea sigurantei, calitatii si eficientei in sectorul transporturi in Romania.

Obiectivul acestui proiect consta in imbunatatirea navigatiei pe sectorul roman al fluviului Dunarea prin realizarea unui sistem de colectare si procesare a datelor topohidrografice cu ajutorul caruia se obtin Hartile Electronice de Navigatie. Aceste harti le inlocuiesc pe cele existente pe suport de hartie, furnizate in prezent de Romania Comisiei Dunarii si operatorilor de vase. Hartile Electronice de Navigatie vor fi folosite pentru vasele maritime care navigheaza pe sectiunea Sulina-Braila si pentru navigatia fluviala interioara pe sectorul roman al fluviului Dunarea. Finalizarea activitatilor aferente acestui proiect urmeaza sa aiba loc pe 30 martie 2008.

Sursa: Ministerul Transporturilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.