Fondurile SAPARD vor fi epuizate pana in octombrie 2006

Agentia de Plati pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala va putea finaliza in urmatoarele luni absorbtia integrala a fondurilor alocate Romaniei pentru agricultura si dezvoltare rurala prin Programul SAPARD, respectiv 1,48 miliarde de euro.

Pana in prezent sunt aprobate 3.190 proiecte SAPARD in valoare de 983 milioane de euro. De asemenea, au mai fost depuse proiecte in valoare de 257 milioane de euro care urmeaza sa fie aprobate pentru finantare.

In ultima perioada se observa o crestere spectaculoasa a numarului de proiecte SAPARD depuse de catre potentiali beneficiari, precum si o crestere sustinuta a ritmului aprobarii si ulterior, contractarii acestor proiecte care indeplinesc criteriile de eligibilitate.

Avand in vedere ritmul crescut al depunerii proiectelor de catre beneficiarii SAPARD si aprobarea acestora de catre expertii Agentiei de Plati, din totalul fondurilor alocate Romaniei prin Programul SAPARD mai sunt disponibili in acest moment doar 234 milioane euro.

Astfel, putem vorbi de o absorbtie a 84% din fondurile alocate Romaniei, mai exact de absorbtia a 1,24 miliarde de euro. Aceasta situatie, precum si cresterile depunerilor si aprobarilor lunare a proiectelor ne asigura ca in urmatoarele luni vor fi consumate integral alocarile financiare ale Programului SAPARD.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top