Doar zece firme iesene la analiza pentru credite

Doar zece firme iesene au reusit sa indeplineasca toate conditiile necesare pentru accesarea fondurilor de la stat acordate prin intermediul Programului national multianual pe perioada 2002 – 2009 de sustinere a investitiilor realizate de catre intreprinderi nou-infiintate si microintreprinderi, precum si a investitiilor de modernizare si retehnologizare a intreprinderilor mici si mijlocii.

Dosarele acestor firme se afla in momentul de fata pe masa institutiilor de creditare, pentru obtinerea creditului de finantare, ultimul pas pentru a intra in posesia finantarilor propriu-zise.

Institutia de credit va acorda beneficiarului eligibil un credit de finantare, reprezentand minimum 25 la suta din valoarea proiectului de investitii, credit acordat in conditiile de piata si care nu este garantat de stat. Contributia proprie a beneficiarului eligibil trebuie sa fie de minimum 15 la suta din valoarea proiectului de investitii, in numerar. Au fost finantate numai achizitiile de masini, utilaje, echipamente, mijloace de transport de marfuri care sunt noi, nu second-hand.

Obiectivul Programului il constituie sustinerea investitiilor realizate de intreprinderile nou-infiintate, precum si de intreprinderile mici si mijlocii (IMM) in sectoarele economice prioritare stabilite prin prezenta procedura, cresterea volumului de activitate si a competitivitatii IMM din aceste sectoare.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.