Banii de la bugetul statului nu acopera nevoile judetului

In ciuda faptului ca bugetul judetean pentru acest an este mai mare in valoare absoluta decat cel din 2007, acopera doar 70 % din necesarul de fonduri pentru finantarea actiunilor cuprinse in bugetele locale.

Aceasta este opinia vicepresedintelui Consiliului Judetean (CJ), Stela Acatrinei, care a precizat ca, din cauza fundamentarii bugetului de stat in luna iulie anul trecut, respectivul plan de incasari si cheltuieli nu a inclus si influentele ultimelor acte normative privind salarizarea si sporurile ce se vor acorda in anul in curs.

Prin hotarare de Guvern salariul minim pe economie a fost majorat de la 390 de lei la 500 de lei, incepand cu 1 ianuarie, si la 540 de lei din 1 iunie. La invatamantul special, in 2008 este nevoie de un plus de 150.000 de lei. Prin majorarea salariului minim pe economie va fi nevoie de sume suplimentare si pentru plata personalului neclerical, a celui de la Evidenta populatiei, Directia de Drumuri si Poduri etc, activitati finantate tot din bugetul judetean. In cazul municipiilor, oraselor si comunelor, influente se resimt in plata salariilor asistentilor persoanelor cu handicap, ajutorului de procurare a combustibililor si a ajutorului social.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.