Primarul din Alba si directorul Agentiei de Mediu Alba impart fondurile de la buget

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, dirijeaza banul public catre firma unui bun amic de-al sau, fost consilier local, director al agentiei locale de mediu.

Odata cu numirea lui Teodor Atanasiu ministru al Apararii si apoi presedintele AVAS, edilul orasului, membru al PDL, a directionat toate contractele spre clientela politica fara sa intampine prea mare opozitie in Consiliul local pe care il controleaza.

Dupa firmele DPL, DeltaCo, Salprest, Elis, Nordconf Orest, Gota si Luxten Lighting Co, a venit si randul SC Luxor L.T.D. SRL, detinuta de fostul consilier local Vasile Todea, sa se infrupte din banii contribuabilului.

In 2007, Primaria a aprobat proiectul denumit “Imbunatatirea calitatii mediului prin reabilitarea si infiintarea unor spatii verzi in municipiul Alba Iulia”. Este vorba despre amenajarea a 7,63 ha de spatii verzi, intrucat municipiul sufera profund de pe urma distrugerilor datorate dezvoltarii economico – sociale din ultimii ani.

Documentatia privind reabilitarea cu pricina a fost incredintata direct, fara nici un fel de licitatie, firmei SC Luxor L.T.D. SRL, la care Vasile Todea este unic asociat, sotia acestuia fiind trecuta in acte drept administrator.

Todea, fost consilier local pana in anul 2002, cand a demisionat pentru a se ocupa de afaceri a devenit, gratie apartenentei sale politice, director al Agentiei de Mediu Alba.
Si, cum 90% din finantarea amenajarii celor sase zone din oras este asigurata de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, rezulta ca Vasile Todea se afla intr-o flagranta pozitie de incompatibilitate. Cu toate acestea, o masura radicala cu privire la aceasta situatie nu a fost luata.

Sursa: Ziua.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.