Roman: Fonduri nerambursabile pentru amenajarea spatiilor verzi

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile a demarat cea de-a II-a etapa a Programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati.

Conform Ghidului de Finantare autoritatile locale au din nou posibilitatea de a solicita fonduri nerambursabile de la Guvern in scopul infiintarii de noi parcuri sau pentru extinderea si reabilitarea celor existente.

Programul se aplica incepand cu anul 2007 si se va desfasura pe o perioada de trei ani. Pentru anul 2008, proiectele se depun in doua sesiuni, organizate in perioada 3-31 ianuarie, respectiv 15 iulie-15 august, la Registratura Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile.

Sumele puse la dispozitia autoritatilor locale pentru parcuri, in anul 2008, sunt estimate la aproximativ 60 de milioane de lei. Acest program vine in sprijinul administratiilor publice locale care au obligatia de a asigura, din terenul intravilan, o suprafata de spatiu verde de minimum 20 de metri patrati/locuitor, pana la data de 31 decembrie 2010 si de minimum 26 metri patrati/locuitor pana la data de 31 decembrie 2013 si de a intocmi, in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a OUG nr 114/2007, un program in care vor fi evidentiate etapele de realizare a acestor obligatii cu indicarea termenelor intermediare propuse.

Sursa: Evenimentul

2 thoughts on “Roman: Fonduri nerambursabile pentru amenajarea spatiilor verzi”

  1. Suciu spune:

    As vrea sa stiu daca in 2013 va mai fi sesiune pentru spatii verzi.
    Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.