Directorul Bancii Carpatica Iasi, urmarit penal intr-un dosar cu prejudicii de milioane de euro

Bancherul Dan Sebastian Samoila, fost sef al filialei Bancii Carpatica din Vaslui, este acuzat de procurorii DIICOT ca a incalcat normele bancare pentru a-l ajuta pe un cunoscut afacerist din Vaslui sa insele mai multe societati din tara.

Procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) Vaslui au dispus inceperea urmaririi penale a trei directori de filiale bancare din zona Moldovei, printre care se numara si bancherul Dan Sebastian Samoila, actualul director al Bancii Carpatica Iasi. Samoila s-a aflat mult timp si la conducerea filialei din Vaslui a Bancii Carpatica, perioada in care ar fi savarsit o serie de infractiuni penale intrand in “vizorul” anchetatorilor.

Alaturi de Samoila vor mai fi urmariti penal si doi directori de filiale bancare din Vaslui: Mircea Merchea, directorul filialei Barlad a Bancii Comerciale Romane BCR, si Marius Rusu, directorul filialei Birlad a OTP Bank. In dreptul celor doi bancheri din Barlad si Vaslui stau infractiuni de abuz in serviciu si inselaciune, prejudiciile produse bancilor fiind estimate la mai multe milioane de euro.

Potrivit procurorului Constantin Bulgaru, din cadrul Biroului Teritorial Vaslui al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism Vaslui, cei trei bancheri – Mircea Merchea, Marius Rusu si Dan Sebastian Samoila, ultimul fost director al filialei din Vaslui a Bancii Carpatica, si-ar fi prejudicat bancile la care lucrau cu milioane de euro, prin falsuri si abuzuri grosolane.

Cei doi directori din Barlad, Mircea Merchea si Marius Rusu sunt cercetati pentru ca au facilitat acordarea unor credite de tip suveica unor firme din Barlad, in timp ce fostul director al Bancii Carpatica din Vaslui, Dan Samoila, este acuzat ca ar fi incalcat normele bancare pentru a-l ajuta pe un cunoscut om de afaceri sa insele mai multe societati din tara.

Sursa: Jurnalul de Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.